A saját egyéni érzékenységeink és allergiáink sokkal jobban számítanak, mint egy adott étel összetevői.

Hogyan döntsük el, hogy mit vegyünk magunkhoz?

Ha megtalálod, mire vagy érzékenyebb, és azokat nem veszed magadhoz, akkor lényegesen jobban leszel!

Megbízhatóan kiszűrni ezeket egy kis idő, hogyan láss akkor neki?

Válassz ki egy-két gyakori allergént, és ne vedd őket magadhoz 1 hónapig. Az is haladás, ha lényegesen kevesebbet veszel magadhoz, hiszen a teljes kizárást nagyon nehéz lehet elérni.

Például a glutént is nagyon sok ételhez alkalmazzák, ahogy a laktózt is.

Vegyünk kevésbé ismert érzékenységet, legyen például a tejfehérje.
Érdemes azt is nézned, kipróbálnod, hogy milyen lehet egy tejtermékmentes hónap.
Érdekesség, hogy a vaj általában tolerálható a tejfehérje vagy tejcukor érzékenyek számára is. Készíthetsz a vajból tisztított vajat, azaz ghee-t. Ezzel biztosra mehetsz.

Másik nem annyira ismert érzékenység lehet az éjárnyék családba tartozó növények (Nightshade), mint például a padlizsán.
Ha az ilyen növények egyikére érzékeny vagy, akkor talán a többire is, emiatt jó, ha tudsz róluk.

Az ultramagasan feldolgozott élelmiszerektől mentes hónap az egyik legjobb, amibe belevághatsz. A szószok, a konzervek például nagyon sok nem várt összetevőt tartalmazhatnak.

Van 3 ismert édesítő, amit semmilyen körülmények között nem ajánlok:
– aszpartam,
– aceszulfám-K,
– magas fruktóztartalmú kukoricaszirup.

Ezek mellé felvehetjük még az MSG élelmiszer-ízfokozót is, annak a kerülését is erősen javaslom.

A hónap végén megnézheted, hogy lényegesen jobban vagy-e, esetleg mi a helyzet akkor, ha egy nap lényegesen sokat eszel belőle.

Ugyanezt a tesztet a kollagénemmel is érdemes megnézned!

Mai videó: izolációs étrend

Kattints a bal oldali négyzetbe

10. napi receptek

Mit mondanak a kollagénünkről, akik már kipróbálták?

Amióta bekapcsolódtam iszom reggel a kollagénes kávét, elsősorban az izületi problémám miatt a térdemben, úgy érzem, hogy javul, a bőrömön nagyon érzem és látom is, próbálkoztam korábban kollagénekkel, de nem volt ilyen változás, és ha mondhatom ezt, én a Zsacnak mindet elhiszek, nagy zacskóval kényelmes, jó 🙂 nagyon meg vagyok elégedve!

Judit

Fél éve iszom, a reggeli kollagénes kávémat fahéjjal, fűszerekkel ízesítem, szerintem nagyon jó, én már ébredéskor érzem a pozitív hatását, mozgásra is tapasztalom, hogy az izületekre is fantasztikusan bevált, és külön öröm, hogy a bőröm is szépül tőle.

Henrietta

“Egy nap egyszer szoktam fogyasztani a finom kollagenes kávémat vajjal habosítva. Nagyon jó ez a kávé forma, kiváló, selymes ízű nekem. Azt vettem észre magamon, hogy a ráncaim kisimultak, az arcom feszesebb, a hajam pedig dúsabb, tömöttebb és szép, ennek nagyon örülök.”

Nóra

A világ egyik legjobb kollagénjét raktuk össze neked - ismerd meg!

Ha a kollagénünket kombinálod azokkal a receptekkel és praktikákkal, amiket megismertél a kihívás 14 napja során, a változás, amit hetek alatt tapasztalni fogsz, önmagáért beszél majd. Egy próbát megér, nem? 🙂

 

Nézd meg a részleteket!