tiltólista
Ezek a típusú ételek nemcsak leállíthatják a gyógyulást, de súlyosbíthatják is a helyzetet.
Nagyon erősen feldolgozott ételek
Szószokat ha tudod, készítsd magad
Éttermek gyanúsak 🙂
Ha belegondolunk, vajon mennyi mesterséges adalék, emulgeálószer és ízfokozó szükséges ahhoz, hogy a készételek, feldolgozott ételek akár hónapokig fogyaszthatóak, sőt szépek legyenek?
Vajon mit tesz a testünkkel, az agyunkkal és a hormonrendszerünkkel az, ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket az ultrafeldogozott élelmiszereket?
Valójában élelmiszernek csak nehéz szívvel hívom ezeket, hiszen a legtöbb esetben közük nincs egy tápanyagdús, tápláló ételhez.
Kétségtelen, hogy egy kis időt meg tudsz spórolni azzal, ha nem főzöl, de vajon megéri? Annyi nem túl pozitív hatású anyag kerül így a testedbe, ami semmiképp sincs jó hatással a szervezetedre.
Mit javaslok, mi az, amit kerülj el?
Nem mondom, hogy akkor ezentúl soha nem egyél étteremben, de válogasd meg, mit viszel be a testedbe!
Néhány példa, mit kerülj el, ha jobban szeretnéd érezni magad a bőrödben:
- ultramagas feldolgozott élelmiszerek
- olcsó fehérjeporok
- üdítőitalok, gyümölcslevelek
- szószok
Sajnos a legtöbb esetben olyan ízfokozókat használnak ezekben a termékekben, amelyek rávesznek, hogy minél többet vegyél belőlük, mert egyszerűen nem tudod abbahagyni őket. :/ A mai videóban elmesélem a vödrös nápolyi esetét, azonnal megérted, mire gondolok…
De az ízfokozók mellett ott van például a nem csak cukormentes italokban megtalálható cukorpótlók hada. A fruktózból például egyből zsír lesz, ez nem hangzik túl jól, ugye?
Még több infó a videóban, nézd meg! 🙂
Mai videó: tiltólista
Kattints a bal oldali négyzetbe
4. napi receptek
Mit mondanak a kollagénünkről, akik már kipróbálták?
A világ egyik legjobb kollagénjét raktuk össze neked - ismerd meg!
Ha a kollagénünket kombinálod azokkal a receptekkel és praktikákkal, amiket megismertél a kihívás 14 napja során, a változás, amit hetek alatt tapasztalni fogsz, önmagáért beszél majd. Egy próbát megér, nem? 🙂