Select Page

21 Napos Részleges Böjt Kihívás

Vitalitás és fogyás fájdalom és éhség nélkül –  úgy olvadnak majd le a kilók, hogy észre sem veszed.

Jelentkezek az ingyenes Kihívásra (Kattints ide)

Mi is az a részleges böjt - és miért jó?

– Akkor most csak ihatok a böjt alatt?
Nem – itt ugyanúgy ehetsz mindent. Ezért részleges. Ugyanúgy ehetsz mindent amit eddig, csak kiváltjuk a reggelit egy kávéval.

– Fogok fogyni?
Nagy eséllyel igen – ha biztosra szeretnél menni, vásárolj egy zsírcsökkentést elősgegítő kollagén csomagot. De sima fekete kávéval is érhetsz el eredményt.

– Miért működik?

A részleges böjt folyamán időt adunk a testünknek, hogy beinduljanak a természetes egyensúlyt helyreállító folyamatok, mert nem kell emésztéssel foglalkoznia (ami az egyik legenergiaigényesebb tevékenység).

Legfontosabb tudnivalók:

1. 100% ingyenes
Akkor is fogsz tudni részleges böjtölni, ha nem veszel semmit. 
 

2. Csak 5 perc naponta
A reggeli italodat tuningoljuk fel – és engedjük, hogy a tested tegye a többit

3. Nem kell elmenned sehova
Az otthonodba érkezik minden 

4. Nincs szükség semmi plussz eszközre
Akkor sem, ha még sosem böjtöltél.

5. Teljesen biztonságos
Nem kockáztatjuk az egészséged.

Hogyan működik a kihívás?

1. lépés: Iratkozz fel! Kattints a “jelentkezek az ingyenes kihívásra” gombra. 

Itt megadsz nekem egy nevet és email cimet, ahová küldhetem majd neked a kihívást. Bármikor leiratkozhatsz, és teljesen ingyenes.

2. Lépés:
Minden nap küldök emailben pár sort arról, hogyan hozz ki többet a részleges böjtödből.
Mire felkelsz 5 óra körül, ott fog várni a levél a postaládában, hogyha szeretnéd, a reggeli kávéban már ki is tudd próbálni.

3. Lépés:
Készítsd el a kávédból a Tökéletes Reggeli Italt!
Idd meg, és érezd, ahogy a tested magától teszi a dolgát és elkezd helyreállni az egyensúly

Mitől működik, avagy hogyan lehet fogyni mozgás nélkül?

A titok: 

Ha már nehéz a mozgás a túlsúly és az izületi gyulladás miatt, akkor ez lehet egy ördögi kör, hiszen fáj minden.

Itt a böjttel, és a Tökéletes Reggeli Itallal elkezdjük csökkenteni a túlsúlyt, ezáltal csökken az izületekre nehezedő teher, ami segít az izületi gyulladásban, amitől könnyebbé válik a mozgás (nem csak a torna, maga a mozgás is).

Miért kell hozzá 21 nap?

21 NAP ALATT KI TUD ALAKULNI EGY ÚJ SZOKÁS

Szokás az, amit úgy teszünk, hogy észre sem vesszük. Ez az agyunk egy másik részéről vezérelt tevékenység. Szokás, ahogy megkötjük a cipőnket, vagy bezárjuk a bejárati ajtót. Nem igényel tudatos erőfeszítést, egyszerűen csináljuk. De az agyunk óvatosan védi, hogy mit enged szokássá válni, és mit nem. Lényegében, alkalmazkodik a hosszabb távon jelen lévő környezethez. Ez a hosszabb táv körülbelül 21 nap. 

Ez olyan, mint amikor van egy kátyú hazafelé menet, vagy máshol áll meg a busz. Az első néhány alkalommal még tájékozódnod kell, de néhány nap után már fel sem nézel a telefonodból. Körülbelül 21 nap után pedig már külön erőfeszítés lesz visszaállni az újra. Egyszerűnek hangzik: csinálj valamt 21 napig, és szokássá válik. Egyszerű is. De nem könnyű. Mert az agyunk, a lehető legjobb szándékkal, véd az új dolgoktól. Mert az új, az veszélyes. Ezért aránytalanul fájdalmassá teszi a legegyszerűbb változtatásokat is. 

Éppen ezért van ez a kihívás hogy segítsük egymást átjutni a holtpontokon. Így erőt meríthetünk egymás történeteiből. Együtt könnyebb. Másrészt pedig, megosztom Veled azokat a trükköket és módszereket, amikkel “meghackelhetjük” (vagyis kicselezhetjük) a biológiánkat, hogy ne érezz fájdalmat, és sose kelljen feladd. 

Gyakran feltett kérdések

1.) Mire számíthatsz a Részleges Böjt Kihívás alatt?
Erre számíthatsz a Májusi Részleges Böjt Kihívás során:
A Májusi Részleges Böjt KIhívás célja, hogy könnyű legyen. Mert így ki tud épülni egy olyan szokás, ami be tud épülni a mindennapjaidba. Nem az a cél, hogy most néhány hétig tökéletesen próbálj mindent csinálni, hanem, hogy a következő 100 évben jobb legyen az életed.
Ezért minden egyszerű lesz. Időnként talán túl egyszerűnek is tűnhet. De ez egy célt szolgál, hogy:
Beleférjünk a napi 5 percbe. Ezért azt keressük, hogy mi az a minimum, amit meg kell tennünk, hogy elérhessük a maximális hozamot. Mint egy befektetésnél.
Napi 5 percet kérek tőled, hogy támogassuk részleges böjtöd, és beindíthassuk ezáltal a zsírcsökkenést. Ez a többségnek elég lesz. Viszont, ha:
1 – Szedsz most valamilyen gyógyszert,
2 – Terhes vagy (ez esetben én a részleges böjtöt nem javaslom, viszont a vajas, kollagén fehérjés kávét annál inkább!)
3 – Valamilyen egészségügyi kihívásban vagy
4 – Bizonytalan vagy bármiben
Akkor kérd ki az orvosod véleményét.
Semmi mást nem fogunk csinálni, mint kiváltjuk a reggelit egy kollagénes vajas kávéval. Ez már segít, hogy részleges böjtben legyél – hiszen így 8 órás időablakban eszel, és 16 órában nem. De kérd ki orvosod véleményét, hogy neked ezt szabad-e.
A célunk, hogy a testünknek adjunk időt a gyógyulásra. Az emésztés az egyik legenergiaigényesebb folyamat, ezért, hogyha a napnak csak egy kisebb részében emésztünk, a megspórolt energiát a testünk tudja gyógyulásra fordítani.
Ezért tűnik a részleges böjt varázserejűnek – mert ugyanazt fogjuk csinálni, mégis, mindenkinél az fog gyógyulni, amire szüksége van.
A gyógyulás pedig nem mindig jelent zsírcsökkenést. Lehet, hogy a testedben most másra kell “elkölteni” az így megspórolt plusz energiát. Ezért ha rólad nem úgy tűnnek el a centik, mint más csoport társainkról, ne csüggedj – tudd, hogy a tested a lehető legjobb helyre teszi, és hamarosan el fog jutni a zsírcsökkentésig is.
A Részleges Böjt Kihívás alatt nincs kiszabott étrend – kövesd, ami számodra a legmegfelelőbb. Ha az étrended nagyon nem ideális, és pl. csak kólát és ropit eszel, akkor is előnyös lesz számodra, hogyha reggel iszol egy kollagénes vajas kávét, délelőtt nem eszel se kólát se ropit, és ebédtől folytatod.
De nyilván nem ajánlom sem a kólát, sem a ropit. Én magam, személyesen a Golyóálló Diétát követem, ezt meg tudod vásárolni te is a Libriben. De nem kell neked ezt követned ahhoz, hogy részleges böjtölj.
A kollagénes vajas kávéhoz én a saját, általam gyártott Inner Beauty and Strength kollagént ajánlom. Ez a legjobb, de nem a legolcsóbb. Ezt itt tudod megrendelni: www.kollagenfeherje.hu/megrendeles (Magyarországon kíviüli rendeléshez írj kérlek egy e-mailt ide: kollagenfeherje@gmail.com )
Vajból én a legeltetett Kerrygoldot ajánlom. Más legeltetett vaj is jó, de más ír vaj nem. Ezt meg tudod rendelni a tesco.hu vagy auchan.hu oldalakon, vagy meg tudod venni személyesen. A sótlan variáció kell nekünk (ez Magyarországon a sárga).
Ha nem találsz Kerrygoldot, tudunk küldeni általunk gyártott, de kísérleti szakaszban lévő legeltetett vajkoncentrátumot, ehhez írj kérlek egy emailt ide: kollagenfeherje@gmail.com
Kávéból 100% Arabicát javaslok.
Ha nem szeretnél kávét fogyasztani, az ital zöld teával is működik.
Ennyi – egy ilyet iszol reggel, és részleges böjtben vagy.
Ha tudod, akkor mindent, amit “nem kellene enni” (fánkot, sütit, nasit, csokit, fagyit) azt szorítsuk be szombatra, akkor lesz a közös “csalónapunk”. Ez opcionális, de nagyon jó érzés büntetlenül össze enni mindent 🙂
Van bármilyen kérdésed? Írd meg a facebook csoportba a “van kérdésed” post alá hozzászólásként, vagy emailben a kollagenfeherje@gmail.com ra
Hetente egyszer, szombaton reggel 8 kor fogunk találkozni élőben, online. Itt fogok tudni válaszolni a kapott kérdésekre, illetve tudunk ismerkedni és beszélgetni. Ez kb. egy – másfél óra, a részvétel ingyenes és választható. Készül majd felvétel, amit el fogunk küldeni ingyenesen emailben, és bármikor vissza fogod tudni nézni (a kihívás ideje alatt).
Ölelés:
Zsac
1.) Sosem böjtöltem még. Akkor is nekem való?

Igen – mert itt nem kell hozzá önuralom. Észre se fogod venni. 

2.) Rengeteg a dolgom. Mennyi idő ez?

Napi 5 perc maximum. Vagy még annyi sem. Ennyi az összes idő, amennyit a trükkök igénybe vesznek. De sok esetben ez időspórólást is jelent, mert kimarad egy étkezés. 

3.) Vegetáriánus vagyok, akkor még működnek a trükkök?

Húst nem kell ezekhez fogyasztani, de álíati eredetű készítményeket igen, ezért ha semmilyen állatit nem eszel, és nem szeretnél 21 napra kivételt tenni, akkor sajnos ez nem neked való. 

4.) Miért van ennek meghatározott idő tartalma?

Mert ebben a 21 napban a teljes figyelmemet ennek a csoportnak fogom adni én is, és többen a Biohack Mastermindból is. Segítünk szívesen, de sajnos ezt a támogatást nem tudjuk megoldani egész évben. 

5.) Mit jelent, hogy biohacking, és miért jó ez nekem?

A biohacking csak egy bonyolult megfogalmazása annak, hogy hogyan tudod a biológiádat segíteni, hogy jobb állapotban legyen. Biohackingnek minősül, hogy iszol egy kávét, ha fáradt vagy, illetve eddzéssel izmot növelsz. Ha sötét van, és felkapcsolod villanyt, hogy láss, az is egy “hack” – vagyis a környezet manipulálása az előnyünkre. A biohacking a biológiánkban keresi meg a villanykapcsolókat. 

6.) Mi a kihívás ebben?

A kihívás itt annyit jelent, hogy együtt vágunk ennek neki egy zárt Facebook csoportban, azzal a céllal, hogy a 21 nap végére a lehető legjobb formánkban lehessünk. 

7.) Kell-e vmilyen speciális felszerelés?

Egy turmix ajánlott, de nem kötelező. 

8.) Részt vehet az online kihívásban a gyerekem és a párom is?

Igen, ők is résztvehetnek. Azt javaslom, hogy írd be a nevüket és e-mail cimüket (nyilván az engedélyükkel) lenn, hogy személyre szabottan tudjunk majd segíteni nekik. 

9.) Nem túl jó az étrendem de nincs most erőm rajta változtatni. Akkor is van értelme?

Van. A részleges böjt akkor is drasztikus hatással bír, ha semmi máson nem változtatsz. 

10.) Speciális diétát követek, az kihat erre?

Ha az orvosod azt mondta, hogy kötelező pl. minden 3 órában egyél, akkor ez nem neked való. Itt azt kell mondjam, hogy egyeztess erről az orvosoddal. Sajnos nem mindenki ismeri a részleges böjtöt.

11.) Miért kell megadjam az e-mail címem?

Nagyon fontos, hogy egy biztonságos teret tudjunk létrehozni. Ezért az e-mail cím egy plusz szűrő, hogy meg tudjalak védeni a bunkóktól, akik mindent elronthatnak. 

12.) Lehet úgyis böjtölni, hogy nem egész nap csak vizet iszom? Mitől böjt a böjt?

A “böjt” annyit jelent, hogy “valami nélkül”. 

Ez lehet “digitális böjt” – amikor nem használod a telefonodat, számítógépedet, és egyéb informatikai eszközöket. 

Ez lehet “szó böjt” amikor nem beszélsz, vagy kommunikálsz – ilyen pl. a Vipassana

Ez lehet “gondolat böjt”, amikor meditálsz az ébren töltött órák nagy részében egy burmai kolostorban, és a figyelmedet csak a hasfalad emelkedő – süllyedő mozgása tölti ki. 

És lehet táplálkozással kapcsolatos böjt. Ez nem feltétlenül jelent ételt – ilyen pl. az alkohol, vagy cigaretta böjt. De lehet étel böjt is. Ezeken belül is rengeteg fajta van – van aki hús nélkül, van aki glutén nélkül, van aki tejtermék nélkül táplálkozik.

Van egy érdekes jelenség: a legtöbb böjtnél már akkor is megkapjuk a pozitív hatások nagy részét, ha “részlegesen” vagyis nem teljesen csináljuk. Ez azért nagyon jó hír, mert sokkal könnyebb végigcsinálni egy hetet egy korty alkohol nélkül, mint tíz évet. Sokkal könnyebb (de az alkohol mentességnél általában mégis sokkal nehezebb) 24 óráig nem nyúlni a telefonunkhoz, mint 24 napig. 

A mi esetünkben, a kihívás során nem lesz konkrétan előírt étrend (csupán ki fogok térni arra, hogy mivel tudod majd meggyorsítani a zsírcsökkentést). Nem azzal fogunk főként dolgozni, hogy mit, vagy mennyit viszünk be, hanem, hogy mikor. Ha kóla és ropi étrenden vagy (bár ezt nem ajánlom) akkor is előnyösen változni fogsz, hogy ha a kólát és a ropit nem egész nap, hanem a napnak egy kisebb részében (általában a harmadában, vagyis 8 órában) viszed be. 

13.) Ha eszem ebédet pl délben és eszem vacsorát pl 8-kor, a kettő között mondjuk nem eszem, de tényleg nem eszem. Akkor a kettő közötti időt a szervezet nem kizárólag emésztéssel tölti, nem? Tehát lehet közötte pár óra, ami szintén mehet az egyéb testi kihívások kezelésére.

Elméletileg lehetséges igen. De ez attól is függ, hogy mit eszel. Hogyha nagyon összetett, sok makro-tápanyagot tartalmazó ételt, akkor lehet nyolc óra is az emésztési idő.

14.) Visszanézhetőek a kihívasok, mert élőben nem biztos, hogy elérhető leszek?!

Igen, a találkozók és előadások, amiket magyar idő szerint szombaton reggel nyolckor tartunk a Részleges Böjt Kihívás ideje alatt elérhetőek lesznek, ingyenesen. 

15.) Nincs itt a kérdésed?

Írj egy e-mailt a kollagenfeherje@gmail.com email cimre és igyekszünk válaszolni!

Ki az a Zsac (Szücs Zsolt)?

Azt éreztem, hogy egy zseni vagyok – de csak néha. Az idő nagy részében szenvedtem magamtól. Emlékszem, amikor a kampány időszakban kinéztem az ablakomon. Annyira nem volt agyam, hogy szakaszosan szálltak a hópelyhek a szemem előtt. Mintha így spórolt volna. az agyam energiát.

Megpróbáltam újra ránézni a gépemre, egy ügyfelemnek volt ott egy kérdése. Egy nem is túl bonyolult kérdése. Tudtam, hogy tudom a választ. De egyszerűen nem tudtam megtalálni az agyamban azt a zugot, ahol a válasz rejtőzhet. Hiába kérdezték ezt tőlem aznap már százszor (vagy lehet éppen ezért) előkutatni ezt az eméket olyan volt, mint egy idegen padlásán kutakodni. Inkább úgy döntöttem, iszom egy kávét. Megfogtam a nescafe-s üveget, és akkor jöttem rá, hogy üres. “De hát ma bontottam fel!” futott át az agyamon. Megittam volna egy nap egy egész üveg kávét? De még mindig ugyanilyen zokni vagyok, pedig le se ment a nap? Hiába a kávé, mégis minden egyes percet csak egyre nagyobb fogcsikorgatással bírok ki? Ez volt a nap, amikor rájöttem, hogy “valami baj van velem”.

Azóta sikerült visszakapcsolnom az agyam. Azóta írtam t9bb könyvet, az egyiket az én nevemben, magamról. (A hangoskönyvet szeretném is neked odaadni ajándékba, hogy jobban megismerhessük egymást). Létrehoztam a Biohack Mastermindot, és felfuttattam a vállalkozásom, annyira, hogy most a Karib Tenger írhatok neked. De, ami a legfontosabb – eltűnt az életemből az állandó szenvedés, hogy szednem kell a lábam, csak azért, hogy tudjam tartani a tempót. Az agyam ott van, amikor számítanom kell rá, és nem rettegek többé attól, hogy nem jut eszembe a válasz. Ebben a kihívásban szeretném megmutatni ennek az egyik legfontosabb lépését.

[xyz-ihs snippet=”2021-majus-reszleges-bojt-kihivas”]